Gravatar
lilivan
2010-04-11_19:40
Съзнание - материя и много други въпроси...

Пускам тема за това, какво е съзнание, какво е ум и по какво се различават? Какво е его, личност, с него ли се ражда човек? Как и къде съществува света - в ума, в Съзнанието или извън него? Какво е воля? Имаме ли свободна воля? За смърттта - какво остава после? Такива и други подобни въпроси, които ви вълнуват... Изглежда много обща тема, но всичко, свързано със съзнанието и материята и връзката между двете.
Gravatar
Anonymous
2010-04-11_19:45
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

Нещо като въпроса за Живота, Вселената и всичко останало, а :) Както стана вече на въпрос - 42 :)
Gravatar
helvaska
2010-04-11_19:59
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

леличко от къде се взе....... :?: :mrgreen: :idea:
Gravatar
lilivan
2010-04-11_20:29
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

Begemot, наистина се чудех дали така да озаглавя тумата :D Както стана вече на въпрос - какво е това 42, че съм в неведение? :o :D Като за начало: Съзнание и ум. Психологията под съзнание какво разбира? - тук да се изкажат знаещите :P Умът е съдържанието на съзнанието - мисли, чувства, памет, интелект; а това, което не е на повърхността, психолозите наричат "подсъзнание", но то е пак част от ума. Според мен Съзнанието е способността за възприятия. Съзнанието е това, което твори света. Умът е съдържанита но съзнанието. Той е инструмента, чрез който светът съществува.
Gravatar
lilivan
2010-04-11_20:48
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

Човек познава само ума си. Той живее в ума си - с мислите, чувствата, паметта..., но не знае какво е Съзнание. Представа за Съзнанието може да получим тогава, когато за момент няма никаква мисъл и умът е в покой. Ето това Съзнание в този момент е Творецът на света
Gravatar
Dream_Dance
2010-04-12_01:16
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

хм... cheers за темата... :!: [quote:38y048jn]Как и къде съществува света - в ума, в Съзнанието или извън него?[/quote:38y048jn] това ми хареса... ще споделя квото дойде... точно одеве си лафех с един френдец... за позитив финкинга и планетката ни... за вселената... и разни такива... аз за по лесно съм си го измислил... всичките тия Лудници за които споменаваш... викам им Нещото!!! Просто защото цялата 'врътка' с Съзнание, [b:38y048jn]Душа[/b:38y048jn] (смятам че си върви ръка за ръка с Съзнание и Ум), Аз-ът и Светът/Вселената ака Смисълът на Всичко... е mega huge! респект че си отдала няква част от себе си (съзнание/ум) за да ги мислиш тези неща... смятам че всеки един човечец (до един) на тая планета трябва да ги мисли тия Неща... и най вече да ги вярва :!: :oops: Просто ние сме само една малка част от Всичко-то (Вселена/Свят,Живот) но значителна подробност е че сме Уникална и важна Част... с mega huge Power... да го кажа така... Не може да е имало едно време каменна ера... първобитни, неандерталци и тем подобни... да са имали само 2-та крака и 2-те ръце и квото още са имали там... и Майката Природа... а са да живеем в един свръх еволюирал век... където май май... всичко ние сме си го направили :twisted: Което смятам че си е бая за респект... и дава точка срещу Вселената/Света... Иначе всеки човечец си има своя код за уникалност... и вижданията и усещанията за всички тия въпроси... никога няма да могат да дадат еднозначен отговор... може да се видят процентите... и колко виждат/усещат едно и също... и да се каже че това е правилното... но подяволите кой и как може да каже кое е правилното хахах... ние всички сме толкова различни и в същото време толкова еднакви... така е и с Съзнанието и Ума!!! за кви разлики говорим да му се не види... важното е да си pure и loving и positive... и да си праиш кефа... всеки знае и вярва в Нещо Уникално... и трябва да борави с него правилно и пак казвам да вярва в него! сичко си е едно балансче и това е... аз се стремя към един хубав, щастлив и смислен баланс в тоя Живот... :D :P :idea: ай наздраве... че в тоя Живот/Вселена/Свят всичко е възможно... P.S. Съзнанието е в кънекшън с Вселената/Света и това за мен си е факт хах :wink: Така че къде същестува Света ли... еми аз ще кажа... В МЕН... И АЗ В НЕГО (цак балансче хаха :D :P ) !!! :oops:
Gravatar
happyday
2010-04-12_06:48
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[b:tg6f79wc]lilivan[/b:tg6f79wc], спри се малко.И на мен ми действаше така в началото OUIM.Мислех си, че трябва да намеря отговорите на всички въпроси на момента.Правиш грешка.Това са въпроси на които хората търсят отговор откакто съществува света и ще продължават да го търсят, а не тест за 60 минути.
Gravatar
TrAnCe_DaNcE
2010-04-12_08:41
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="happyday":21smhbpe][b:21smhbpe]lilivan[/b:21smhbpe], спри се малко.И на мен ми действаше така в началото OUIM.Мислех си, че трябва да намеря отговорите на всички въпроси на момента.Правиш грешка.Това са въпроси на които хората търсят отговор откакто съществува света и ще продължават да го търсят, а не тест за 60 минути.[/quote:21smhbpe] Дам, OUIM дейста и така... Пише ми се на тая тема, но няма да е сега точно. Само ще кажа, че според мен човек трябва да намери начин да си говори, не със съзнанието, а с подсъзнанието, което е лишено от наблюдаващи го и контролиращ АЗ, [там е раликата де]. Именно тогава могат да се постигнат неща, каквито сме си поставили за цел. Айнщайн ще се радвам да има такъв човек и през моето време, човека е бил толкова напред за времето си, та все още учени се чудят защо във формулата му има константа G и от къде идва тя, във неговата просволута "Теория на относителността" - за разширяването на вселенета ( предполага се G е онази тъмна енергия караща вселената да се разстяга все повече и повече. / @Discovery @Dream_Dance, пробвай да накараш нещата да се почувстват с хубави български думи. Тоо мъч инглиш, не е на добре това... [quote:21smhbpe] ...живеем в един свръх еволюирал век... където май май... всичко ние сме си го направили Което смятам че си е бая за респект... и дава точка срещу Вселената/Света...[/quote:21smhbpe] А и не съм сигурен, че това е позитивен факт, но съм съгласен че всичко сме си направили ние, а и в момента продължава да се прави... Това е за сега :lol:
Gravatar
OXLAHUN IK
2010-04-12_08:45
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":2ozz6bbs] Както стана вече на въпрос - какво е това 42, че съм в неведение?[/quote:2ozz6bbs] [url=http://www.youtube.com/watch?v=aboZctrHfK8:2ozz6bbs]the answer to life, universe and everything is 42!!![/url:2ozz6bbs] Lilivan ти ми напомняш ужасно момиченцето от по горния цитат!? щото тая тема е за 10-13 годишни деца... :D :lol: :D П.С.: влез в секция Unlimited. там може и да намериш по точни отговори. Но трябва мнооогоо да четеш и мноооогооо да отсяваш. П.С.2. Да предположим хипотетично, че все пак намериш отговор на тези "въпроси". какво ще правиш след това? След като "живота, съзнанието, материята и т.н." ти станат пределно ясни, оттам накъде? Ще се раздробиш на светлинни молекули, ще се проектираш астрално и ще останеш един "човек без име".... ако усещаш накъде бия... П.С.3. Много си зациклила в "гоа-транц" заглавията. ахахахахаха :D
Gravatar
brainjuice
2010-04-12_09:18
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

мисля, че въпросите са риторични :) [b:3mbl3qmo]lilivan[/b:3mbl3qmo] знае отговора им, но чака ние да напишем нещо, за да ни просвети :lol:
Gravatar
psyhler
2010-04-12_09:24
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

awe to ne be6e 16,ne be6e 28 ne be6e 42...bullshits! az kazvam 4e e 29! ni6to ob6to s realnostta vsqko 4islo si ima krasota i izq6tnost v negovoto saznanie i razli4no koli4estvo energiq za prikovavane na 4ove6kata sa6tnost kam samoto nego!
Gravatar
lilivan
2010-04-12_09:32
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

Dream_Dance, прочетох го с интерес, смисълът на живота според мен е човек да изследва себе си, своя ум, за да стигне до Съзнанието, защото всеки търси щастие. То е там, а не някъде другаде. А на другите, които се подиграват, ще кажа, че не са се докоснали въобще до Това и не бих ходила на парти, където присъстват такива като вас.
Gravatar
OXLAHUN IK
2010-04-12_09:34
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

така е, примерно повечето заклеймяват 13, а на мен примерно само добри неща ми носи.. ;) псайхлер, не усети ли сърказъма в 42?? :roll:
Gravatar
OXLAHUN IK
2010-04-12_09:35
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":nnkxebzn]А на другите, които се подиграват, ще кажа, че не са се докоснали въобще до Това и не бих ходила на парти, където присъстват такива като вас.[/quote:nnkxebzn] моля те недей. още нямаме детски площадки...
Gravatar
psyhler
2010-04-12_09:41
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="OXLAHUN IK":1t7t7pca]така е, примерно повечето заклеймяват 13, а на мен примерно само добри неща ми носи.. ;) псайхлер, не усети ли сърказъма в 42?? :roll:[/quote:1t7t7pca] mne,az ne 4eta postovete v 95% ot slu4aite...direktno kazvam...samo vidqh ...42 i si kazah tva ;d
Gravatar
brainjuice
2010-04-12_09:56
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":1vuxkqwl]А на другите, които се подиграват, ще кажа, че не са се докоснали въобще до Това и не бих ходила на парти, където присъстват такива като вас.[/quote:1vuxkqwl] на по-скромните хора, които са идвали досега тук, никой не им се подиграва. :wink: ти до момента достатъчно ясно демонстрира в няколко теми, че се мислиш за нещо повече от всички останали тук, че всичко знаеш най-добре и че въобще не зачиташ чуждото мнение. сега искаш нормална дискусия - еми няма да стане! :D хората са огледало - ако им се плезиш, и те ти се плезят насреща. :wink:
Gravatar
OXLAHUN IK
2010-04-12_10:02
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="psyhler":36mfwa34]mne,az ne 4eta postovete v 95% ot slu4aite...direktno kazvam...samo vidqh ...42 i si kazah tva ;d[/quote:36mfwa34] еее жалко. :( линка е убийстен. виж го все пак. само 3 минутки е. [url:36mfwa34]http://www.youtube.com/watch?v=aboZctrHfK8[/url:36mfwa34] извадката е от филма "Пътеводител на Галактическия Стопаджия". Вдъхновение за няколко поколения. Просто на тъпи въпроси, отговорите са или тъпи или саркастични... има ли друг избор? брайнджус: :oops:
Gravatar
RealityDysfunction
2010-04-12_10:31
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":rjt1jfrd]смисълът на живота според мен е човек да изследва себе си, своя ум, за да стигне до Съзнанието, защото всеки търси щастие. То е там, а не някъде другаде.[/quote:rjt1jfrd] Смисълът на живота за кого? Смисълът на живота за мен, за теб, за тях? Може би е различно за всички. А който не знае на кой въпрос отговорът е 42, да седне да се образова. :D
Gravatar
Dream_Dance
2010-04-12_10:52
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="TrAnCe_DaNcE":43xohm9b]@Dream_Dance, пробвай да накараш нещата да се почувстват с хубави български думи. Тоо мъч инглиш, не е на добре това... [/quote:43xohm9b] ха... така си ме кефи... твойто 'не е на добре' е мойто 'най ми е добре' :D :P иначе, не мерси :D
Gravatar
Therapist
2010-04-12_11:00
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":3bdq15s8] Както стана вече на въпрос - какво е това 42, че съм в неведение? :o :D [/quote:3bdq15s8] Повече книжки, по-малко медитация ти препоръчвам, може и някоя друга гъбка да insert-неш. Темата наистина е зададена като от 12годишно дете, което дърпа майка си за полата. Пък и както отбеляза Brainjuice, защо се интересуваш от нашето мнение, щом вече си стигнала до Истината?
Gravatar
lilivan
2010-04-12_11:13
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

Доста неща имах да казвам, но загубих желание, като гледам какво е положението. Много сте зле повечето тука. :lol:
Gravatar
Therapist
2010-04-12_11:16
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":1bnvjli7]Доста неща имах да казвам, но загубих желание, като гледам какво е положението. Много сте зле повечето тука. :lol:[/quote:1bnvjli7] Факт, ние за тва само глупаците сме останали в тоя форум.
Gravatar
Maharishi
2010-04-12_11:23
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":jwheb2dc]Доста неща имах да казвам, но загубих желание, като гледам какво е положението. Много сте зле повечето тука. :lol:[/quote:jwheb2dc] Застани пред огледалото и давай смело на глас!
Gravatar
nina
2010-04-12_11:23
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":ubsymczc]Доста неща имах да казвам, но загубих желание, като гледам какво е положението. Много сте зле повечето тука. :lol:[/quote:ubsymczc] е нищо де,бъди милосърдна и кажи каквото имаше да казваш :P
Gravatar
brainjuice
2010-04-12_11:36
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

мога да цитирам предварително какво има да каже, защото принадлежността й към определена даршана й личи не от 100, а от 200 км, и най-вероятно идеята й при регистрация в този форум е била именно да ни обърне в правата вяра. :lol: много кофти постъпихме, че вместо да слушаме със зяпнали уста имахме наглостта да спорим, възразяваме и да задаваме въпроси. :lol: :lol: верно, колко сме зле само! :P ом намах Шивая, нема да я бъде тая! :D
Gravatar
lilivan
2010-04-12_11:38
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

големите "умници" обаче не видях нещо умно да са написали по темата :D :D :D :D :D :D :D и тази ви злоба дали се дължи на надрусванията или на нещо друго? :o
Gravatar
OXLAHUN IK
2010-04-12_11:40
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

лиливан. стой си при гоблените, мило... че като гледам и там имаш да учиш много, а ти сега живота си тръгнала да разрешаваш. за Нти път ставаш за смях...
Gravatar
brainjuice
2010-04-12_11:41
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

Лили, ако се поразровиш по-назад в тоя форум, ще видиш, че сме бистрили такива теми надълго и нашироко. темата, кояго предлагаш, е интересна, да. :) обаче за какво да разговарям точно с тебе по нея, когато ще кажеш: "не, нищо не разбираш, не е така и така, ами е така и така! и точка - няма да обяснявам повече!" :wink: никога ли не се замисляш ти самата колко неприятно се държиш, или все другите са ти криви? :)
Gravatar
happyday
2010-04-12_11:42
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

Темата наистина е сериозна.Не разбирам защо я правите за секция фън. Забранено ли е да пишат 12-13 годишни и да задават такива въпроси?Айде беж всички на огледалото.
Gravatar
lilivan
2010-04-12_11:45
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

brainjuice, това не е чат, че да си говорим с теб а като не се интересувате от темата, защо я наспамихте? хайде, и тук няма повече да ви чета, че сте ми ясни :D :D
Gravatar
brainjuice
2010-04-12_11:46
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

интересувам се от темата, ама искам да я дискутирам с живи хора, не с радиоточки, които само предават, а не приемат! :lol: :lol:
Gravatar
nina
2010-04-12_11:47
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":1mr8h3a2]големите "умници" обаче не видях нещо умно да са написали по темата :D :D :D :D :D :D :D и тази ви злоба дали се дължи на надрусванията или на нещо друго? :o[/quote:1mr8h3a2] и къде намери злоба?! :shock: до този момент аз само радост виждам :D
Gravatar
Maharishi
2010-04-12_11:48
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

ти ти ти тиии тиии тиии ти ти ти /офф braine аре на по биричка ако си в квартала 8)
Gravatar
brainjuice
2010-04-12_11:49
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[size=85:l26u63m3]разгеле! :D забравихме се. днеска не, че сега излизам по задачи, ама утре-другиден...[/size:l26u63m3]
Gravatar
lilivan
2010-04-12_11:51
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

Да бяхте написали нещо по темата, та да се започне разговор. Досега освен да джафкате, не видях нещо друго. Освен това, темата не е за мен, очаквах аз повече да ви чета, отколкото да пиша. Но май се интересувате най-вече от наркотици...
Gravatar
brainjuice
2010-04-12_11:52
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

добре, ако си готова да [i:2ogocel2]слушаш[/i:2ogocel2], довечера ще ти напиша свойто гледище по въпроса. :) само че искам тоя път да се чуваме един друг :wink: дано. :D
Gravatar
Maharishi
2010-04-12_11:54
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

Tи пък ако очакваш от наркомани да чуеш нещо за материята, духа, вселената и всичко останало... горко ти :lol: Мани ни тука да мрем всички на помпа, в тийн проблем питай за материята и после quote-вай и ние да научим нещо :oops:
Gravatar
lilivan
2010-04-12_11:55
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

сори, brainjuice, но се отказвам повече да чета тук а вие продължавайте в същия дух... ако и така жвеете....
Gravatar
nina
2010-04-12_11:59
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":1e2zgsv3]Боже, прибери си вересиите! - ето тази мисъл ми идва, като чета повечето неща в този форем[/quote:1e2zgsv3] интересно е твоето противоречие-хем искаш да знаеш какво мислят хората тук относно твоите въпроси,хем пък им отричаш мненията... може би трябва да си разчупиш малко мирогледа и да не скачаш на всеки втори ред с "ах вие лоши наркомани"... :lol:
Gravatar
OXLAHUN IK
2010-04-12_12:08
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

много бързо се отказваш слънчице... май твоите теории по биология (мозъци, умове, съзнания.. всичко било вътре :lol: ) ти куцат нещо... и ти си го знаеш ама айде давай да се пробваме с тъпите наркомани... но както казвт по умните и от теб и от мен; Човека няма по голям враг от собственото си невежество... пребори се първо с него пък после разрешавай живота
Gravatar
Muscarin
2010-04-12_12:14
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

Лили Иванова@ крайно време е да се "надрусаш" с наистина нещо силно...тогава и сама ще стигнеш до отговора 42! И ще спреш да ни занимаваш с глупостите си!
Gravatar
.Blueberry pSyrup...
2010-04-12_13:15
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

според мене съзнание и ум не се различават по нищо... две думички за едно и също Его е оная част от вселената и общото съзнание , която си ти... и да човек се разйда с него, защото то е него ... а съзнанието сащуствува в света ... то е част от него ... в този смисъл е част и от общото съзнаниет , което е сборът на всички съзнания, защото съзнанието възниква във света... спомням си, че Nothingk спомена как е възможно планетите и звездите да са част от съзнание и според мен е много възможно , защото нашето съзнание, както и те, е възникнало във вселената и е сбор от много естествени енергийни събития, т.е. съзнанието е възникващо от естествените функции на енергията ( както звездите, който е възможно да са съзнания по своему) свободната воля е естествения ход на съзнанието, свободната воля не е независима от естеството на съзнанието и от реалността , тя е потока на енергията на съзнанието, нашата воля са нашите пориви и мисли ... даже неща които привидно изглеждат като противоречие на нашата воля са всъщност нашата воля, но в следствие на неща, които не сме изгладили в съзнанието ни и се е получило противоречие... а ограничение на свободната воля е спиране на естествение ход на съзнанието ( хлапе иска да играе навънка , обаче учителката по математика не мисли така ;) ) след смъртта нашето съзнание се разгражда в общото(вселената), като променя формата си , то никога не е отделено действително... пп : субстанциите не са лошо нещо, даже са си хубави :D понякога във форум или чат се случва да не разбираме правилно думите на човек и да се отядеме, понеже не виждаме лицето и не чуваме тона му... затова дайте по лекичко, pls :oops: пп2 : пък не е лошо, че лиливан иска да сподели вижданията си ... и да се сблъска с нашите, все пак във философските дебати най - добрият ти приятел е опонента ти, които с радост ще ти посочи грешките и неточностите ... така staat нещата :) peer review :D [img:13f0f57b]http://text.disabilityknowledge.org/paper_accepted.jpg[/img:13f0f57b]
Gravatar
RealityDysfunction
2010-04-12_13:28
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":hj2c0sxr]Доста неща имах да казвам, но загубих желание, като гледам какво е положението.[/quote:hj2c0sxr][quote="lilivan":hj2c0sxr]Много сте зле повечето тука.[/quote:hj2c0sxr][quote="lilivan":hj2c0sxr]се отказвам повече да чета тук[/quote:hj2c0sxr][quote="lilivan":hj2c0sxr]хайде, вече няма да ви чета отговорите[/quote:hj2c0sxr] @ dapsycho, да не си се реинкарнейтнал в женска пола и да си пробродирал гоблени? 8)
Gravatar
OXLAHUN IK
2010-04-12_14:09
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

не не това не е дапсайко със сигурност. Той не се отказва така лесно. това е внучката на Лили Иванова, ахахахахахахахааха :lol: :D :lol: :D ...или самата тя! (щом шие гоблени...) :roll:
Gravatar
RealityDysfunction
2010-04-12_14:30
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":3kr0vob3]се интересувате най-вече от наркотици...[/quote:3kr0vob3]А и тоя рефрен.. :D
Gravatar
nina
2010-04-12_14:59
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

е то това е дежурно след"няма повече да си играя с вас пък" :lol:
Gravatar
happyday
2010-04-12_15:04
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":q53wkejc]Да бяхте написали нещо по темата, та да се започне разговор. Досега освен да джафкате, не видях нещо друго. Освен това, темата не е за мен, очаквах аз повече да ви чета, отколкото да пиша. Но май се интересувате най-вече от наркотици...[/quote:q53wkejc] [b:q53wkejc]lilivan[/b:q53wkejc], ми ти в началото написа да се изкажат по темата само знаещите. [quote:q53wkejc]Като за начало: Съзнание и ум. Психологията под съзнание какво разбира? - [size=200:q53wkejc]тук да се изкажат знаещите [/size:q53wkejc]:P[/quote:q53wkejc] И да ти кажа - имам около 15 ушити гоблена, семейство и деца.В момента шия "Светото семейство" на щампа и третия от поредицата цветя -"Ваза с рози".Вече съм ушила другите два - "Полски цветя" и "Люляците". Наркотичния ми опит се свежда до две пълни упойки при хирургични операции и не помня какъв брой месни упойки при стоматологични интервенции.Взимам силни успокоителни и провеждам хормонална терапия. Искрено се надявам да получиш отговори на въпросите си.
Gravatar
YODAN
2010-04-12_15:47
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote:q9apb94b]според мене съзнание и ум не се различават по нищо[/quote:q9apb94b] ДОБРЕ ИМ ГО КАЗА ФРЕНДО И ЧЕ СИ ЧАСТ ОТ ВСЕЛЕНАТА НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ТЯ Е НАПРАВЕНА СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ ИЛИ ЗА ГРУПА ОТ ИЗЧАДИЯ (В СЛУЧАЯ НАС ХОРАТА) ЗА ДА СЕ УМУВА ИЗЛИШНО КОЙ КВА РОЛЯ ТРАА ДА ИМА В НЕЯ ТРА СЕКИ ДА СЪЗДАА СТОЙНОСТНИ НЕЩА В НЕГОВИЯ СИ СКРОМЕН ЖИВОТ И ТОГАВА ДА ТРЪГВА ДА ЗАВЛАДЯВА И ОПИТОМЯЯВА ВСЕЛЕНАТА ЗА ЛИЧНИ НУЖДИ АМА НЕКА ДА ГИ ИМА СЯКВИ :D ЛОВИМ ДА Е ШАРЕНО :wink: АЕ УСПЕХИ :P
Gravatar
Muscarin
2010-04-12_15:51
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

КФО?
Gravatar
Anonymous
2010-04-12_16:11
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

LOVIM DA E SHARENO, NE PROCHETE LI?!?
Gravatar
Muscarin
2010-04-12_16:32
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

NE
Gravatar
OXLAHUN IK
2010-04-12_20:52
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":pcok07s8]големите "умници" обаче не видях нещо умно да са написали по темата[/quote:pcok07s8] по-здрав: [b:pcok07s8]Където глупостта е образец, там разумът е безумие[/b:pcok07s8] [size=85:pcok07s8]Йохан Волфганг фон Гьоте[/size:pcok07s8]
Gravatar
palimpsest
2010-04-13_00:22
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

абе, мацка... :lol: глей ся... (и сори, ако е малко несвързано, ама тва или е от прекаленото израстване на духа ми, което искам да ти натрапя, както ти най-вероятно ще си втълпиш, или от многото весели бири и масури, минали през пейката ни тая вечер... което моментално ме слага мнооого надолу в стълбичката ти). Що си мислиш, че сме се събрали тук някви пълни идиоти (а, разбира се, не си го казвала) и говорим глупости само и само да те дразним? Нито ни познаваш, нито нищо (не че съм изявен форумник...така че смятай, щом и на мен ми дойде нанагорно от безцелно флудене). Визирайки най-върлите ти "затапници", т.е. хората, които наи-много ти се връзват, мога да ти кажа (о, да, представи си, да Ти Кажа!), че не са от типа личности с необособено свободно време и със сигурност обмислят отговорите си в, хаха, "детски поставените от теб дискусии". Никой не е искал да се заяжда с теб, заради вижданията ти, но тъй като ти пое поучаващата, тип "аз съм над всичко" линия, просто бе неизбежно... а пък Риалити (по мое мнение) е един от най-приятелски настроените хора в оуим, доакто не й се качат на главата... Ми, погледни малко в Ънлимитед дали така грозно се джафкат хората и тогава се прави...ехххх... абе, прегледай си постовете, тва е най-просто и обективно... и ако хейтът е повече от 90% си прецени дали да се замислиш... Твърдиш, че си открила смисъла, грубо казано. Ем, супер, чук си, но е факт, че Смисълът може да бъде изразен посредством една-единствена думичка - Любов... е, къде се видя ти тук :P И още нещо: щом си решила да следваш някви учения, в което принципно няма лошо, гледай да се подсещаш, че усмивката, породена от безпричинна радост съпътства (мисля) всяко от тях. Сеш`се - Усмивката, а не меланхолията, гордостта и whine-ването Аре, have fun :)
Gravatar
RealityDysfunction
2010-04-13_12:26
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote:1r79gfkg]смисълът на живота според мен е[/quote:1r79gfkg]1. Помагай 2. Обичай 3. Пази живота 4. Transcend @ palimpsest Хех, някого го е хванала среднощност.. :D
Gravatar
Nothingk
2010-04-13_18:43
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":15haihkj]Пускам тема за това, какво е съзнание, какво е ум и по какво се различават? За смърттта - какво остава после?[/quote:15haihkj]Смъртта - въпрос на въпросите в живота на човек.Човек тряа да се чувства като електрическа система,която всеки момент може да изгори и смъртта да настъпи.Много сме нестабилни а изживяваме живота си като че ли сме от железобетон с напълно неоснователна самоувереност. Какво остава след смъртта и по-точно как да остане нещо след смъртта - :) ънлимитед е голям раздел.Който има енергия от бога - :D намира информацията за смъртта като по :oops: чудо,колкото и да е голям раздела......................................................................................................
Gravatar
Anonymous
2010-04-13_19:26
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

Сетих се за една екзистенциална шопска мъдрост... [b:bajmhwm7]"Мразим да умрем...еле умрем да мразим!"[/b:bajmhwm7] :D
Gravatar
happyday
2010-04-14_08:03
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

Аз пък се сетих за личности като Ботев и Левски. Тъй като много обичам Ботев и считам, че не случайно думите му са изписани със златни букви в Сорбоната, си представих как би изглеждала смъртта му днес.Щяха да го изкарат международен терорист - камикадзе промъкнал се на територията на Османската империя в опит да прокара християнските си възгледи и да смути обществения ред.Ами нищо по-различно от това, което са си мислели и тогава в Османската империя. Ама после?
Gravatar
RealityDysfunction
2010-04-14_09:46
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":30x48v0v]големите "умници" обаче не видях нещо умно да са написали по темата[/quote:30x48v0v]Много знам, но като се сетя колко не знам - най-добре да си мълча. :wink:
Gravatar
happyday
2010-04-14_13:40
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

И все пак ключовата дума е свобода. :)
Gravatar
Muscarin
2010-04-14_15:26
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

Ключовата дума според мен е КУФТОР мухахахахахаа
Gravatar
tripwire_deactivated
2010-04-14_18:09
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

хопаа... глей ти какво се случва тука и аз най-обичам темите с моки да чета :oops: :idea:
Gravatar
lilivan
2010-04-17_19:07
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

Нищо интересно не видях като отговори, освен един, затова ще продържа с това: [quote:3fca2ycz]Така че къде същестува Света ли... еми аз ще кажа... В МЕН... И АЗ В НЕГО[/quote:3fca2ycz] Интересно, как така светът е в теб, а едновременно и ти си в него? Това почувствал ли си го или е прочетено и прието за истина, нещо в което вярваш? Да, светът е в Съзнанието, а не отделно от него, защото няма нищо друго освен Съзнанието. А ти си в света, в смисъл твоето тяло със сетивните органи и умствения апарат функционира в света на обектите. Въпроса е: Как е възможно това? Какъв е механизма, за да съществува по този начин света, съзнанието и телата. Помислете... :wink:
Gravatar
helvaska
2010-04-17_19:27
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: shhhhhhhhhh aloooooooooooooo nqkvi hintove li razdava6 ti , da ne si izpratena da prosvetli6 malko hahahahhah [quote:puz5h163]Помислете... :wink:[/quote:puz5h163] naprao mnoooooooooooo mi stana veselo ti si nqkoq raznovidnost na moki mai
Gravatar
nina
2010-04-17_20:34
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

как светът е в теб и ти си едновременно в него? ами ето така-много просто е всъщност...големият свят е такъв,какъвто е..а ти си един минисвят в него-от теб зависи дали ще те промени той,или ти-него...връзката е двупосочна,важното е да не се прекъсне :twisted: и ако си позитивна,тогава можеш да повлияеш на големия свят позитивно.. ако си негативна....пак... не знам как по-просто да го обясня,мисля тва е е най-простото обяснение :)
Gravatar
RealityDysfunction
2010-04-18_11:39
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":ylck7zyq]Да, светът е в Съзнанието, а не отделно от него, защото няма нищо друго освен Съзнанието. А ти си в света, в смисъл твоето тяло със сетивните органи и умствения апарат функционира в света на обектите. Въпроса е: Как е възможно това? Какъв е механизма, за да съществува по този начин света, съзнанието и телата.[/quote:ylck7zyq] Ъъъъ.. сорка... може би не съм чела достатъчно от правилните книжки, но на мен това ми звучи като безсмислица.
Gravatar
ani
2010-04-18_11:49
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

ехей изпревари ме, но поствам 8) ..... [quote:15o9v4yl]Въпроса е: Как е възможно това? Какъв е механизма, за да съществува по този начин света, съзнанието и телата.[/quote:15o9v4yl] viewtopic.php?f=11&t=8378&start=80 [quote:15o9v4yl]Да, светът е в Съзнанието, а не отделно от него, защото няма нищо друго освен Съзнанието.[/quote:15o9v4yl] :wink: :idea: [quote:15o9v4yl]А ти си в света, в смисъл твоето тяло със сетивните органи и умствения апарат функционира в света на обектите.[/quote:15o9v4yl] няква каша ми се чини, че е станала тук :o :? думинките са слабички и немощни да опишат фундамент като Съзнанието!, а и дали е нужно да се описва, след като може да се чувства...................... и все пак една интересна за мен статия по въпроса http://www.libsu.uni-sofia.bg/Statii/saznanie.html не малко личности са се потрудили доволно, за да открият отговора или поне да споделят изводи, до които достигат в изследванията си, че ми е малко смешно да дефинираме нещо Необятно с няколко изречения! lilivan, никак не е трудно да се води дискусия, когато участниците се уважават взаимно!
Gravatar
amitabha
2010-04-18_22:34
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

съзнанието подлежи на манипулация,,,,а контра манипулацията се нарича Будизъм,. когато Бог създал доверието като основа на взаимотнощенията, дявола му отварнал с подкуп. така от не запомнени времена не се знае кое е по старо. но не забравяй ,че светлината ебава маиката на тъмнината. Закон :!: Търси светлината и тя ще ти подаде ръка.
Gravatar
happyday
2010-04-19_07:00
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="amitabha":3oxrxc43]съзнанието подлежи на манипулация,,,,а контра манипулацията се нарича Будизъм[/quote:3oxrxc43] Съзнанието подлежи на манипулация, а контра манипулацията се нарича немеобсебвай.
Gravatar
Nothingk
2010-04-19_07:56
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="RealityDysfunction":neakadil][quote="lilivan":neakadil]Да, светът е в Съзнанието, а не отделно от него, защото няма нищо друго освен Съзнанието. А ти си в света, в смисъл твоето тяло със сетивните органи и умствения апарат функционира в света на обектите. Въпроса е: Как е възможно това? Какъв е механизма, за да съществува по този начин света, съзнанието и телата.[/quote:neakadil] Ъъъъ.. сорка... може би не съм чела достатъчно от правилните книжки, но на мен това ми звучи като безсмислица.[/quote:neakadil]То е така,обаче не е точно механизъм начина за съществуването.Просто много особена :roll: :D врътка на съзнанието.На съзнанието като цяло.Треа да се усети каква точно е врътката,за да се добие по-точнапредстава,понеже нетипична въпросната :D врътка за нашия обичаен начин наосъзнаване........................................................................................
Gravatar
brainjuice
2010-04-19_08:47
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="lilivan":2kbcr97h]Интересно, как така светът е в теб, а едновременно и ти си в него? Това почувствал ли си го или е прочетено и прието за истина, нещо в което вярваш?[/quote:2kbcr97h] вътре/вънка е просто понятиен дуализъм :wink: това е така, защото светът е континуум, непрекъснатост. деленето на отделни обекти е просто мислено разрязване на Вселената на понятия. все едно режеш парчета от торта - нито едно парче няма индивидуално съществуване и форма преди да си го отрязал. :P [quote="lilivan":2kbcr97h]Да, светът е в Съзнанието, а не отделно от него, защото няма нищо друго освен Съзнанието.[/quote:2kbcr97h] дефинирай "Съзнанието" (с главна буква) и защо то е различно от "съзнанието" (с малка буква) има ли смисъл да назоваваме с някакво понятие нещо, което може да се дефинира вербално само приблризително и с уговорки? и защо трябва да го назоваваме с думичка/термин от рода на "съзнание", дето лесно може да се обърка с друга думичка/термин, която използваме за название на наш личен психологически феномен? за изразяване на Тоталното и Непостижимото с думи също толкова успешни названия биха били "Материята", "Две кила краставички", "Бог", "боговете", "Плеромата" или просто "Пенчо" :P
Gravatar
user2_deactivated
2010-04-21_13:26
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

:mrgreen:
Gravatar
slugware
2010-04-21_17:41
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[url:jfr9pe47]http://www.youtube.com/watch?v=LFybwg4wadI[/url:jfr9pe47]
Gravatar
lilivan
2010-04-21_19:05
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

http://www.youtube.com/watch?v=f4OB470PoGY
Gravatar
Muscarin
2010-04-21_19:54
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

Ае къш.....да те няма
Gravatar
happyday
2010-05-15_13:24
Re: Съзнание - материя и много други въпроси...

[quote="Begemot":13rxvk3d]Нещо като въпроса за Живота, Вселената и всичко останало, а :) Както стана вече на въпрос - 42 :)[/quote:13rxvk3d] Хрумна ми, че числото 42 може да се чете обратно - 24.Все пак това са арабски числа, заимствани от десетичната система на Индия.Ето и една статия по въпроса: [url:13rxvk3d]http://www.sivosten.com/content.php?mode=article&id=1760&ttl=istoriq-na-matematikata-arabskiqt-svqt-chast-1-chisla-i-drobi[/url:13rxvk3d] Числото 24 може да се свърже с доста неща :) 8)