Gravatar
Omiya
2009-08-29_18:57
дете

искате ли дете/деца и защо? отговори с "такъв е кръговрата на животаи ние сме част от него" не ме удовлетворяват. просто някак искам да знам истината за това защо човекът иска да има човек? заради притежанието? заради скуката? заради нуждата да даваш нещо на някого? Е?
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-08-29_19:07
Re: дете

пак личността и егото като че ли взимат връх.. малко егоистично си го написала..хаха егото иска само да получава и да притежава.....а ако има [i:1hscel5o]ние[/i:1hscel5o] сърцето се чувства по-малко ограничено. ако има двойка... по-скоро въпроса трябва да е "ние искаме ли да имаме деца?" съзнанието е Универсално, колкото и ограничени да ви кара да се чувствате егото във всеки даден момент. бе това с децата направо си е разширение на съзнанието откъдето и да го погледнеш..... и никакви фройдистски глупости тук не минават. :!: много ясно :P :oops:
Gravatar
muxomorka
2009-08-29_19:41
Re: дете

:shock:
Gravatar
brainjuice
2009-08-29_20:20
Re: дете

[quote="tripwire":2td6ygco]пак личността и егото като че ли взимат връх.. малко егоистично си го написала..хаха егото иска само да получава и да притежава.....а ако има [i:2td6ygco]ние[/i:2td6ygco] сърцето се чувства по-малко ограничено. ако има двойка... по-скоро въпроса трябва да е "ние искаме ли да имаме деца?" съзнанието е Универсално, колкото и ограничени да ви кара да се чувствате егото във всеки даден момент. бе това с децата направо си е разширение на съзнанието откъдето и да го погледнеш..... и никакви фройдистски глупости тук не минават. :!: много ясно :P :oops:[/quote:2td6ygco] thumbZ up! :) :!:
Gravatar
Omiya
2009-08-29_20:51
Re: дете

то без двойка няма как да има дете, не мислиш ли? :D егоистично... аз съм жената с майчинския инстинкт, нали така? не ми изземвай ролята :P защо ние като семейство искаме да имаме дете? така добре ли е зададен въпроса? без много говор за его. във всяка тема си оправдаваме междуличностните проблеми с него. пък и повечето жени, които раждат.. след това забравят за себе си и се посвещават само на творението си. ИМ, тяхното. на мъжа и жената.
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-08-30_01:48
Re: дете

има. можеш да си осиновиш или инвитро. и тогава ще си е само твое и никой мъш няма да ти го пипне. :shock: ами в предния пост вече ти отговорих егото егото обича да се раздува. опасна работа е. :lol: жените са си кокетни и обичат да си придават важност :D все пак добре завърши поста ти.
Gravatar
maneff
2009-08-30_05:20
Re: дете

Не щЪ деца! Някак си не ми е във филма и кръвта (поне за сега)... Филмите "дете" и "браг" малко ме стряскат, само като си ги помисля... Да не говорим, че свръх популацията надделява и е по-добре да има колкото се може по-малко деца на планетата на този етап :shock: :idea:
Gravatar
bagala
2009-08-30_06:15
Re: дете

Искам да и то много :oops: децата са уникални когато са малки и още не са вкусили от помията на истинският живот!
Gravatar
the GNOME
2009-08-30_06:27
Re: дете

аз никога не съм се замислял защо искам... просто усещане и то от ранно детство ако успея да формулирам ще споделя...
Gravatar
Jinsou
2009-08-30_06:30
Re: дете

който успее да го напише с думи "ЗАЩО?" евала..........
Gravatar
Перун
2009-08-30_06:45
Re: дете

Искам 7, ама незнам, треа се раждат, пък тва аз не го мога та ... :D Защото е яко, защото си трябват по ред причини/требе си работна ръка :lol: /. Ве който няма пита що :?
Gravatar
Nothingk
2009-08-30_07:47
Re: дете

Аз па не щъ деца.Наистина ми се струва като свръх притежание. За сметка на тва като набарам :D :lol: :D :oops: някое на някой друг си играя до дупка с него/с тях.[size=85:hjkp0dxr]Аз съм :P :? :D :lol: :D още мъничък[/size:hjkp0dxr].................................................................................................
Gravatar
Omiya
2009-08-30_18:09
Re: дете

е мъничък. майка ми ме е измътила на 19. интересно е да осъзнаваш, че не осъзнаваш отговора на въпроса 'защо искам да имам деца?'. по течението ли се носим всички?
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-08-30_19:19
Re: дете

майка ти като те е измътила времената са били съвсем други. и мойта ме е пръкнала там някъде че и друго преди мене, а едно време са се женили на по 14.....други и по-рано ако някоя жена го задава тоя въпрос формулиран по тоя ужасен начин по няколко пъти на ден край мен ше изперкам и или ше се обесъ или ше се гръмна. :shock: :idea: някои хора цял живот само "искат да имат" а не искат да дават....то затова сме го докарали до това положение :shock: един ден когато порасне и когато се отдели ще видиш че си е съвсем отделен човек със съвсем уникално съзнание и цялото това желание за притежание е свръх глупаво и повърхностно
Gravatar
nina
2009-08-30_19:58
Re: дете

[quote="tripwire":10jhl75t]ако някоя жена го задава тоя въпрос формулиран по тоя ужасен начин по няколко пъти на ден край мен ше изперкам и или ше се обесъ или ше се гръмна. :shock: :idea: :shock:[/quote:10jhl75t] e недей се гръмва...но този въпрос по няколко пъти на ден...малко psychotic ще да е... :twisted: дете-за едни любов,за други-грешка,научно-естественото продължение на вида...си е най-хубавото нещо,което може да се случи на един човек,естественно когато може да го осъзнае :)
Gravatar
Omiya
2009-08-30_20:18
Re: дете

[quote="tripwire":3cpjc6ll]ако някоя жена го задава тоя въпрос формулиран по тоя ужасен начин по няколко пъти на ден край мен ше изперкам и или ше се обесъ или ше се гръмна. :shock: :idea:[/quote:3cpjc6ll] задавам си го защото точно в тоя момент ми е интересно мнението на хора, които МИСЛЯТ. не само действат отгоре, отгоре. савес? приятелката ми е изоставена майка на едногодишно детенце. прекрасно момиче /не защото ми е приятелка/. с 50 лева майчинство всеки месец (които би трябвало да са 200, поне тези които отпуска държавата). получаваща само "съжалявам' от бащата на детето и. по телефона. една позната иска да има детенце. на 22 е. безработна. в момента в който 'работеха' по създаването на малкото същество мъжа и също беше без работа. хората искали деца. окей, искат. и аз искам. аз мога да живея в изоставена полу-срутена сграда. с един дюшек и свещи. мога да си създам дом чрез 'декор' от пластмасови бутилки, наелони, хартийки и прочие, който да е много по-уютен дом от сегашният ми. пога да пътувам на стоп и да карам на ябълки и дъждовна вода цял живот. и не говоря бошлаф, наистина го мога. идеята ми е как ще знаеш, че това дете би искало живот, който ти искаш и си готов да му осигуриш? на него може да не му хареса нищо от това което на мен ми харесва, заради 'другите'. понеже когато "порасне и когато се отдели" от мен ще види, че повечето хора са еднакви и повечето хора имат еднакви неща, които той е нямал. и ще се чувства празен и самотен и още куп главоблъсканици ще настанат. друго. хората искат деца. раждат им се. с някой недъг. и какво правят? когато не получат прекрасното дете, което са искали да тича по поляните. друго. хората искат деца. когато им се случи някои си казват "ааа, не. сега не е момента. не съм готов." и джас аборт. просто така. друго. събуждат се пияни и бременни до поредния глупак. с който решават да се обвържат 'поради стечения на обстоятелствата'. тотално провалено семейство. друго. хора искат да имат деца и не могат. а тези, които искат забременяват и абортират. по няколко пъти. общо взето всички прекрасни неща, които искаме... за които ти говориш.. Универсалният ум... рядко се случват. на малко хора се случват. малко хора поемат отговорности. малко хора мислят за това способни ли са да дадът на едно дете, което е бъдещ възрастен всичко, което могат. защо е нужно 80 процента от децата, вече порастнали да чакат смъртта на семейството си, за да имат свой дом. понеже водят живот 'под наем'. и всичко изглежда грозно.. и грозно. та затова съм жената, задаваща грозни въпроси. само не се гръмвай:)
Gravatar
Перун
2009-08-30_20:36
Re: дете

Объркана работа, да. Обаче без деца неможе. Така че, по един или друг начин деца се раждат и живеят, а това какъв ще бъде живоат за тях, няма как да се знае преи да са го изживели, което няма как да стане ако не са се родили.
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-08-30_20:38
Re: дете

супер много грозни въпроси да :) мисленето за миналото както и за бъдещето е пилеене на "време". да имаш намерение е едно а да мислиш постоянно като откачалка е съвсем друго и хич не е готино. мисли се за настоящето, по-скоро се действа в него и винаги се решават моменти проблеми. и се прави най-доброто в сегашния момент. другото е загуба на време. и това с чакането не го разбирам....абе тебе изобщо не те разбирам :lol: дано съм помогнал поне малко ez
Gravatar
Omiya
2009-08-30_20:49
Re: дете

[quote="nasoV":21lzaxfn]Объркана работа, да. Обаче без деца неможе. [/quote:21lzaxfn] и пак грозен въпрос. защо да не може? [quote="tripwire":21lzaxfn]мисленето за миналото както и за бъдещето е пилеене на "време". да имаш намерение е едно а да мислиш постоянно като откачалка е съвсем друго и хич не е готино. мисли се за настоящето, по-скоро се действа в него и винаги се решават моменти проблеми. и се прави най-доброто в сегашния момент. другото е загуба на време. и това с чакането не го разбирам....абе тебе изобщо не те разбирам :lol: дано съм помогнал поне малко ez[/quote:21lzaxfn] а не. изключи се от трансисткото мислене поне за секунда. че трябва да се живее тук и сега. (аз също съм напълно съгласна с 'тук и сега' но не и в тоя случай') тук и сега мога да се надрусам като животно, да си легна с нищожество с ниска класа биологичен материал и да си родя изродче в абстиненция, понеже баща му е бил на помпа. яко тук и сега, а? когато ИСКАШ деца, трябва да осъзнаваш, че ТЕ ще имат очаквания за бъдещето. а бъдещето не е тук и сега. не си ти, с тоя си акъл. а си с няколко години по-нагоре в живота. мене малко хора ме разбират. тъй че не се шашкай :wink:
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-08-30_20:56
Re: дете

баси майката и постове пишеш......... ако си била съзнателна в "тук и сега"-то а не друсалка животно с наркоман на помпа просто няма как да се получат такива работи :shock: пишем се явно ей така.........глупости :? трансистско било настоящето.....ей осъзнай се :) .....бъдещето е по-транс..... детето ти може да живее на марс........ :lol: ебати лудницата . молят и се спри се :D
Gravatar
Nothingk
2009-08-30_21:14
Re: дете

[quote="Omiya":ga9mv32t][quote="nasoV":ga9mv32t]Объркана работа, да. Обаче без деца неможе. [/quote:ga9mv32t] и пак грозен въпрос. защо да не може? а не. изключи се от трансисткото мислене поне за секунда. че трябва да се живее тук и сега. (аз също съм напълно съгласна с 'тук и сега' но не и в тоя случай') тук и сега мога да се надрусам като животно, да си легна с нищожество с ниска класа биологичен материал и да си родя изродче в абстиненция, понеже баща му е бил на помпа. яко тук и сега, а? когато ИСКАШ деца, трябва да осъзнаваш, че ТЕ ще имат очаквания за бъдещето. а бъдещето не е тук и сега. не си ти, с тоя си акъл. а си с няколко години по-нагоре в живота.[/quote:ga9mv32t] :roll: :) А така-а-а-а-а-а-а, мда-а-а-а,аз от години го задавам този въпрос - „защо да не може“.Е радвам се че и други си задават въпроса с колко „дини под мишници“ се хващат.Едно дете си е цяла „диня“ -ако са в повече дините и изпуснеш точно детето да се търколи -то направо не катастрофално , :? :? ми направо си за ада.............................................................................................
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-08-30_21:21
Re: дете

другия вариант е.....вдигаш си катун,,, правиш 10 и все едно чаве ще излезе читаво :D
Gravatar
Перун
2009-08-30_21:23
Re: дете

Дам, правилно може. За кфо деца. Ако не ни бяха раждали, са толкоз яко щяхме да си джиткаме...
Gravatar
Omiya
2009-08-30_21:30
Re: дете

аз съм съзнателна. и понеже съм съзнателна тук и сега, съзнавам, че ти не живееш 'тук и сега'. това си е чист блян за масата последователи които вярват в това. и понеже само са последователи на вярата.... действието липсва. а действието създава емоции. емоциите водят до чувства. а чувствата носят насладата тук и сега, която съзнаваме. и понеже съзнаваме нея, съзнаваме и себе си. съзнаваме и хората около нас. познаваме, кои от тях притежават наслада и щастие и ни става ясно колко от тях живеят 'тук и сега'. аз не пиша глупости. само неща в които вярвам и които нямат допир с прекрасните книги, които си чел за прекрасната възможност на хората да бъдат едно цяло. не ме разбирай погрешно. искам да бъдем едно цяло, да живеем тук и сега, да съществуваме осъзнато. заради това задавам пъпроса дали даваме на тази планета живот съзнавайки го. или просто ей тъй тук и сега ни се приисква да си имаме едно детенце и ей тъй да си го мъкнем от кафе на кафе и да му даваме най-стария си телефон (от четирите на изплащане) да си играйка, докато си показваме най-новия. не ми харесва тая приказка.
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-08-30_21:37
Re: дете

написах квото исках ......стига ми толкова :D
Gravatar
nina
2009-08-30_21:39
Re: дете

интересно ми е дали така ще мислите след 10 години примерно.... :lol:
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-08-30_21:42
Re: дете

не че сега го правя но след 10 години със сигурност не си представям да изплащам 4 телефона и да си бича айляка по кафетата както се казва. :D а всъщност що да не си бича айляка по кафетата с дятето? то ще играе на плейстейшън а аз ше си бича уолкмена....и ще се уригваме самодоволно. на човек не му трябва много за да е щастлив. :P
Gravatar
the GNOME
2009-08-31_06:41
Re: дете

[quote:2lmneasr]Твоите деца не са твои деца. Те са рожби на копнежа на живота към себе си. Те идват чрез теб, но не от теб, и макар, че са при теб, не ти принадлежат. Ти можеш да ги дариш с твоята любов, но не и с твоите мисли, тъй като те си имат свои собствени. Ти можеш да дадеш дом на тяло, но не и на душата им, тъй като тя живее в дома на утрешния ден, който ти не можеш да посетиш дори и в своите сънища. Ти можеш да опиташ да бъдеш равен на тях, но не опитвай да правиш тях равни на себе си, тъй като животът не върви назад и не остава в миналото. Ти си лъкът, от който твоите деца се изстрелват като живи стрели. Остави лъка в ръцете на Стрелеца, нека носи радост... [/quote:2lmneasr][size=50:2lmneasr]Из "Пророкът", Халил Джубран[/size:2lmneasr]
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-08-31_08:23
Re: дете

ето че и джубран е написал същото, а той не е бил ограничен будист трансист :D :) а от прекрасните ми книги и една не съм прочел докрай....така че моля моля не ме идентифицирай с тях :P но за едно беше права. ако ме питат за това основния ми мотив от тук натам ще е да си бичим айляка по кафетата в парка и на люлките по цял ден в транс. звучи ми повече от много добре :P :oops: благодаря
Gravatar
brainjuice
2009-08-31_09:48
Re: дете

Omiya, защо разиграваш непременно най-лошите и куци сценарии да имаш дете? :o смея да твърдя, че при по-голямата част от хората нещата седят иначе и децата им нито живеят в гето, нито са плод на случайна пиянска вечер, нито... безспорно човек трябва да мисли, преди да прави дете. но също така не бива да затъваме в битовизми и да си мислим, че това дали ще купуваме всеки ден шоколад на детето си е основният определящ фактор за това колко щастливо ще расте то. :wink: щастието се изразява най-вече в семейството и близките, които те отглеждат с любов. иначе какво, по твоята логика най-добре да чакам да си родя дете като стана на 60, натрупам спестявания в банката и си купя собствена къща с градина на морето, та да може отрочето да расне на чист въздух. а ако никога не постигна тези неща, най-добре въобще да нямам дете... "не искам дете, защото не мога да му осигуря подходящите условия за живот"... а ако се замислиш как са раждани бабите ни едно време на село, в доста по-примитивни и бедни условия на живот. а на никой и през ума не му е минавало, че може и да реши да няма дете. просто не е присъствало като опция. сега цивилизацията ни е разглезила и понякога това е добре, но понякога ни дава повод прекалено много да му мислим и да се колебаем излишно. [quote:1z4qxdsr]понеже когато "порасне и когато се отдели" от мен ще види, че повечето хора са еднакви и повечето хора имат еднакви неща, които той е нямал. и ще се чувства празен и самотен и още куп главоблъсканици ще настанат.[/quote:1z4qxdsr] аз лично особено много бих се радвал, ако детето ми не израсне като "всички, които са еднакви", даже бих положил съзнателни усилия да го предотвратя. защото днешните хлапета ги залива една кална вълна от брутално консуматорство и простотия. те стават и лягат с рекламите на junkfood и риалити-програмите. не искам за моето дете това да бъде ценност и не искам то да ми се сърди, задето не съм го завел в McDonald's като бащата на Пешко, или не съм му купил еди-къв си телефон като на Гошко. израстнах по времето на соца в семейство със сравнително скромни възможности и като малък понякога се чувствах онеправдан и унижен, когато по-заможните ми другарчета в училище се фукаха с шоколадово яйце или тоблерон, закупени с недостъпна за мен валута от "Кореком". един от първите ми важни уроци в живота беше, че това са глупости, и щастливото ми детство не беше помрачено от тях. :)
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-08-31_10:21
Re: дете

мее tоо :D ма пъ лятото съм ял огрооомни тлъсти и течни праскови на корем от текезесето край реката щото си ги крадях. а сега няма такива работи и тъпчат гадости в макдоналдс, а и бутер баничките на оемви са гадни и ми докарват киселини :? :D буквално не е готино да разиграваш и да проектираш такива неща и да си замърсяваш/ по-скоро тровиш съзнанието с глупости.
Gravatar
moonwatcher
2009-08-31_20:03
Re: дете

tripwire, твоето виждане важи много добре за сам човек. Обаче ако ще имаш дете, вече не си отговорен само за себе си. И общо взето поне някакво планиране трябва, ако ще поемаш отговорност за други освен теб. Иначе по темата - поне от моя гледна точка, има две прични хората да си правят деца. Първата е, че запълват празнината, която се отваря след университета/първата добре платена работа/колата/апартамента. Втората е, че срещат ЧОВЕКА и желанието за споделяне и създаване на нещо ново заедно води до дете. Иначе аз на тоя етап определено не искам:)
Gravatar
Muscarin
2009-08-31_20:12
Re: дете

Decata sa smisala na jivota,nishto drugo ne e po-vajno ot tova
Gravatar
Muscarin
2009-08-31_20:21
Re: дете

[quote="Omiya":2b3heqoj] хората искали деца. окей, искат. и аз искам. аз мога да живея в изоставена полу-срутена сграда. с един дюшек и свещи. мога да си създам дом чрез 'декор' от пластмасови бутилки, наелони, хартийки и прочие, който да е много по-уютен дом от сегашният ми. пога да пътувам на стоп и да карам на ябълки и дъждовна вода цял живот. и не говоря бошлаф, наистина го мога. идеята ми е как ще знаеш, че това дете би искало живот, който ти искаш и си готов да му осигуриш? на него може да не му хареса нищо от това което на мен ми харесва, заради 'другите'. понеже когато "порасне и когато се отдели" от мен ще види, че повечето хора са еднакви и повечето хора имат еднакви неща, които той е нямал. и ще се чувства празен и самотен и още куп главоблъсканици ще настанат. [/quote:2b3heqoj] Ako vazpitash pravilno deteto si niama da se zamisliash nad tezi neshta. Poznavam edna jena na 39 koiato vse chaka princa na belia kon ili po-dobar jivot i jivota i ei taka si mina. Ako chovek mnogo mnogo misli izpuska vlaka po niakoe vreme.Deca mogat da se gledat i v nematerialna sreda,da ne bi vsichki roditeli da sa bogati? Kakvato cennostna sistema mu zadadesh takova shte ti e i deteto
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-08-31_20:47
Re: дете

зависи под какво измерваме богатството..... родителите са богати че имат децата си....... а една лимузина и една къща с изглед може и да не значат нищо и да си си пълен нещастник и да не ти е хич добре. moonwatcher ок , за теб може да трябва планиране а за мен не.... няма само един начин за отглеждане на деца. ако се пръкне...заедно с него ще го планираме...то само ще си каже :)
Gravatar
ъ
2009-09-01_10:49
Re: дете

ми аз не съм искала дете,но имам.понякога си казвам:той дойде при мен.той ме избра да му бъда родител.вярвам че неродената душа избира в какво семейство да се роди,при какви родители.такива,които да и помогнат,да я насочат в Пътя.
Gravatar
Nothingk
2009-09-01_17:38
Re: дете

[quote="ъ":yf12o84t].той ме избра да му бъда родител.вярвам че неродената душа избира в какво семейство да се роди,при какви родители.[/quote:yf12o84t] :) :D :D И аз определено вярвам в тва.Дори избира :!: :) дали да се роди или не.Така че едно дете е отговорно за действията си още от зачеването,не бива за миг да се приема че детето не е достатъчно осъзнато и такива подобни............................................................................................
Gravatar
NessoR
2009-09-02_05:20
Re: дете

Не бива детето да се разглежда, като проекция на егото. Детето е най-големият смисъл, отговорност и радост в живота ти. Детето има нужда от обич, внимание, възпитание и грижи, всякакви други обстоятелства от битов или друг характер са важни, но второстепенни. Ако не си способен да дадеш това на детето ти и отчасти на света в който живееш то просто не си съзрял или просто си една обикновенна фабрика за екскременти.
Gravatar
Nothingk
2009-09-02_06:40
Re: дете

Всичко трябва да се разглежда точно така както е.Много често детето е точно проекция на егото в смисъл че родителите му го създават в резултат на заложените в тях обществени очаквания - на бъдещите баби и дядовци например.В днешно време много малко хора имат възможността да израстнат,отделяйки достатъчно време ,за да са сами и да изградът една личност ,която знае точно какво иска във всеки един момент. В резултат на тази незъзможност ,те приемат наглаите на околните и дори в много случаи смело твърдът че това си е техен личен избор,понеже естествено това е най-личния избор,който познават..............................................................................
Gravatar
RealityDysfunction
2009-09-02_10:19
Re: дете

За да създадеш нещо, което отчасти е комбинация от познатото в теб и човека до теб, отчасти напълно изненадващи елементи. За да дариш живот на тяло и да гледаш как се заселва, самоосъзнава, самонамира и самоусеща душа. За да го научиш, че най-важното и най-свещеното е животът във всички негови разновидности. За да има още един (или двама) бдители в армията за защита на живота във всички негови разновидности. И т.н и т.д.. PS: Ама с тая 2012 нещо.. в какъв ли свят би се появило.. неяснота.. :o :shock: :?
Gravatar
NessoR
2009-09-02_10:29
Re: дете

Звучиш като девиантен психолог завършил СУ 1999г, но за мен е необясним факта, че може да си помислиш дори, че детето е проекция на егото, дори и като резултат на някакви "обществени очаквания"? Детето е най-ценното живо човешко същество и в повечето случаи е в резултат на любоФта между мъжа и жената, не някаква генетично заложена обществена поръчка. Изграждането на личността е дълъг процес, зависещ от адаптивната функция и интелигентността на индивида, а вече външен фактор са социалната среда и демографския фактор. И определено да знаеш какво искаш във всеки един момент не означава, че си изграден като личност, просто си наясно с потребностите си. И не времето, а желанието, търпението и подхода е определящо при възпитанието. Относно личния избор нещата са индивидуални за всеки, но тук ще се съглася че болшинството приемат "наложената" им гледна точка, но в крайна сметка това пак е въпрос на личен избор поне в повечето "демократични" държави е така ... но с тази тема дотук да не дойдат конспираторите :) че нямам нерви и време да чета глупости... Така, че правете деца ще видите, че няма да съжалявате и това определено ще придаде нова светлина върху живота ви и ще го осмисли по определен начин :) :roll:
Gravatar
Muscarin
2009-09-02_12:50
Re: дете

NessoR, евала за това изказване Всъщност за да те разберат хората просто трябва да им се случи и да го почустват.Няма друг начин,иначе само си чешем езиците
Gravatar
psi-fi
2009-09-02_17:21
Re: дете

[img:1zf6el29]http://www.epk.com/wp-content/uploads/baby_smoking.gif[/img:1zf6el29]
Gravatar
Omiya
2009-09-02_18:03
Re: дете

[quote="brainjuice":vcgbkruo]Omiya, защо разиграваш непременно най-лошите и куци сценарии да имаш дете? :o [/quote:vcgbkruo] защото трябва да има поне един, който да създава спора в темата :P [quote="brainjuice":vcgbkruo] аз лично особено много бих се радвал, ако детето ми не израсне като "всички, които са еднакви", даже бих положил съзнателни усилия да го предотвратя. защото днешните хлапета ги залива една кална вълна от брутално консуматорство и простотия. те стават и лягат с рекламите на junkfood и риалити-програмите. не искам за моето дете това да бъде ценност и не искам то да ми се сърди, задето не съм го завел в McDonald's като бащата на Пешко, или не съм му купил еди-къв си телефон като на Гошко.[/quote:vcgbkruo] май това никой не го иска. но май на всеки му се случва. дори на нас се е случвало да бъдем малко консуматори, да бъдем заляти с простотия и да се мръщим заради Мария, която има мп3ка пък ние не. (примерно). [b:vcgbkruo]moonwatcher[/b:vcgbkruo], е схванал/а идеята. ако ще имаш дете не си отговорен само за себе си. след като не си отговорен за себе си, преди да решиш колко прекрасно би било да си имаш бебок май е добре да се замислиш дали си готов да поемеш отговорност. [quote="Muscarin":vcgbkruo] Ako vazpitash pravilno deteto si niama da se zamisliash nad tezi neshta. Kakvato cennostna sistema mu zadadesh takova shte ti e i deteto [/quote:vcgbkruo] ето това не ми харесва в идеята за децата. аз да му задавам ценностна система. тогава къде е индивидуалността в чиста форма? след като вижда моите бъгове, не ги харесва, но ги придобива. след като аз го 'обуча' на живот? не ми харесва идеята да си ги проектираме, като наши мини роботчета от които трябва непременно да сме доволни, защото ще са изпълнили очакванията ни. с други думи: [quote:vcgbkruo]Твоите деца не са твои деца. Те са рожби на копнежа на живота към[b:vcgbkruo] себе си[/b:vcgbkruo]. Те идват чрез теб, но не от теб, и макар, че са при теб, [i:vcgbkruo]не ти принадлежат[/i:vcgbkruo]. Ти можеш да опиташ да бъдеш равен на тях, но[b:vcgbkruo]не[/b:vcgbkruo]опитвай да правиш тях равни на себе си.[/quote:vcgbkruo] [b:vcgbkruo]tripwire[/b:vcgbkruo], айде да ти дам къща с изглед и хубава кола пък ти пак ми ги говори тия. просто хората лесно свикват с хубавото. [quote="ъ":vcgbkruo]ми аз не съм искала дете,но имам.понякога си казвам:той дойде при мен.той ме избра да му бъда родител.вярвам че неродената душа избира в какво семейство да се роди,при какви родители.такива,които да и помогнат,да я насочат в Пътя.[/quote:vcgbkruo] и аз вярвах в тази приказка. после се замислих коя душа би избрала да бъде бездомна? [quote="RealityDysfunction":vcgbkruo] За да го научиш, че най-важното и най-свещеното е животът във всички негови разновидности. [/quote:vcgbkruo] :oops: 10ь! един да ми отговори точно и ясно. бтв името ми в превод е - носеща живот :) [quote="Muscarin":vcgbkruo]NessoR, евала за това изказване Всъщност за да те разберат хората просто трябва да им се случи и да го почустват.Няма друг начин,иначе само си чешем езиците[/quote:vcgbkruo] случвало ми се е да го почувствам. но ми се е случвало и да почувствам загубата. чешене на езици е и знаеш ли защо? ако попитам баща ми 'защо?' съм сигурна, че ще ми отговори понеже вижда човек, а не дете. в края на пътя оставяме човек след себе си. това трябва да знаем. а аз както мога да отговоря на въпроса и да обясня защо не трябва да имаме деца, мога да оборя себе си и да защитя всички вас. само че няма да намесвам колко ценно е човешкото живо същество и каква любов цари между мъжа и жената. преди можех да приема тези истории, но сега ми звучат по-скоро като оправдания на човешкото ежедневие и бит.
Gravatar
Muscarin
2009-09-02_18:33
Re: дете

[quote="Omiya":35do0xm3] [quote="Muscarin":35do0xm3] Ako vazpitash pravilno deteto si niama da se zamisliash nad tezi neshta. Kakvato cennostna sistema mu zadadesh takova shte ti e i deteto [/quote:35do0xm3] ето това не ми харесва в идеята за децата. аз да му задавам ценностна система. тогава къде е индивидуалността в чиста форма? след като вижда моите бъгове, не ги харесва, но ги придобива. след като аз го 'обуча' на живот? не ми харесва идеята да си ги проектираме, като наши мини роботчета от които трябва непременно да сме доволни, защото ще са изпълнили очакванията ни. [/quote:35do0xm3] Предполагам няма да си доволен(а) ако индивидуалносста му се изрази в непрестанно друсане,пиене,чалгареене и тем подобни нелицеприятни дейности. Ще позволиш ли в подобни случаи да се изяви индивидуалността му???? Навремето много се сърдих на родителите ми,че ме поучаваха за някой неща потупквайки индивидуалността ми.Сега съм им благодарен за случаите в който се слушах в тях и в същото време съжалявам за случаите в които съм си мислел ,че съм много отворен,всезнаещ и разбиращ.Сега си търпя последствията
Gravatar
happyday
2009-09-02_18:48
Re: дете

[b:3aitssu9]Omiya[/b:3aitssu9], май наистина тук само си чешем езиците. Не се притеснявай, че няма да се справиш като родител.Както казват възрастните жени-то само те учи как да постъпиш. Ако го възпитаваш няма да потиснеш индивидуалността му.Възпитанието не означава потискане.Говорим за възпитание на качества като честност, справедливост, взаимопомощ, трудолюбие, приятелство и любов. Не исках да се включвам в дискусията, защото съм пристрастна като майка, но последния ти пост ме провокира.
Gravatar
moonwatcher
2009-09-02_19:55
Re: дете

Бе не мога да се стърпя - ми ако е нечестно, мързеливо и несправедливо? Какво ще го правиш? :)
Gravatar
Nothingk
2009-09-02_20:09
Re: дете

Аз лично ше го бъзикам докато се осъзнае.Ама така че и на мене да ми е весело и на детенцето.Децата имат чувство за хумор и могат да осъзнаят кога един дружелюбен сарказъм е знак че те прават нещо безсмислено и в същото време нещо което има и смешна страна Ако все пак не се промени,ше си го приемам пак откъм веселото,такова каквото е....................................................................................................
Gravatar
psi-fi
2009-09-02_20:23
Re: дете

[img:2clb379l]http://media.ebaumsworld.com/picture/diaryofastoner/baby.jpg[/img:2clb379l]
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-09-02_20:37
Re: дете

omya, ще го отгледам в хубава къща, ще го возя в лимузина и накрая ще го пратя в студентски общежития да усети и от мизерийката на живота........то не може само глезотии......бе айде моля ти се стига луксове........... слез на земята сред хората :D майката да е хипи, бащата да е трипи, а детето да е хепи :P :D
Gravatar
amitabha
2009-09-02_20:44
Re: дете

Аве детето е яка работа,, но си иска неговото,.Просто трябва да бъдем мъдри родители,.
Gravatar
Nothingk
2009-09-02_20:54
Re: дете

:D Точно видях сладурчето с цигарата и си викам „е-е колко щеше да е хубав картинката с коз вместо тутун“ ... :D :D :D и ето ти на-а-а.........................................................................................
Gravatar
Muscarin
2009-09-02_21:37
Re: дете

[quote="Nothingk":zy79ycxx]Аз лично ше го бъзикам докато се осъзнае.Ама така че и на мене да ми е весело и на детенцето.Децата имат чувство за хумор и могат да осъзнаят кога един дружелюбен сарказъм е знак че те прават нещо безсмислено и в същото време нещо което има и смешна страна Ако все пак не се промени,ше си го приемам пак откъм веселото,такова каквото е....................................................................................................[/quote:zy79ycxx] Чудя се само дали [size=150:zy79ycxx]наистина[/size:zy79ycxx] си вярваш :?: Или просто [size=150:zy79ycxx]наистина[/size:zy79ycxx] по-добре недей да създаваш дете :!: [size=150:zy79ycxx]Наистина[/size:zy79ycxx] не си готов
Gravatar
NessoR
2009-09-03_04:31
Re: дете

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Всеки си знае за него, аз лично се кефя много! [img:1h1s9d9n]http://lorka.net/Lora-Rossen.jpg[/img:1h1s9d9n] :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: