Gravatar
wordmaster
2007-04-09_14:16
дънов

4етере ли у4ителя дънов какво мислите за него изоб6то пи6ете не6то за него
Gravatar
Radiostin
2007-04-09_19:39


А ти какво мислиш за него.Приеми, че за пръв път го чувам и ме запознай малко.За Дънов, последното което знам е, че на анкетата за най-великите българи, която се състоя преди около 2 месеца беше класиран на второ място след Левски.
Gravatar
Anonymous
2007-04-11_16:36


Не го познавам лично, за да ти кажа какво мисля за него. За посланията, които е оставил - ами за да ги разберем, не трябва да мислим върху тях, а да ги почувстваме. Това според мен важи за всяка духовна литература, а когато го постигнеш, откриваш колко много и различни хора, изписали много и различни думи, всъщност искат да ти кажат едно и също. Бъди буден, ти решаваш :)
Gravatar
natural
2007-04-11_18:43


Дънов...колкото и повърхностно да подхождат някои хора, след като чуят името му, смятам, че човека е доста интересен и като цяло неговото учение има на какво да научи. Съответно, както всяко едно течение, и то си има негативизмите. В крайна сметка хубаво е да се разгледат основите, за да се придобие една минимална представа за дъновисткото учение. А ако човек успее да отсее най-полезното за себе си, значи все пак то си е изиграло успешно своята роля. За по-дълбоко запознаване с идеите: http://www.beinsadouno.com
Gravatar
ani
2007-04-19_15:57


Begemot написа: [quote:2254xm9a]......колко много и различни хора, изписали много и различни думи, всъщност искат да ти кажат едно и също. Бъди буден, ти решаваш [/quote:2254xm9a] подкрепям те напълно .... поизчела съм някой неща от Дънов..., и наистина..... пак ще те цитирам Begemot, [quote:2254xm9a]За посланията, които е оставил - ами за да ги разберем, не трябва да мислим върху тях, а да ги почувстваме. [/quote:2254xm9a] и аз ги почувствах, благодарение на един мой преподавател по математичен анализ в 1-ви курс и до ден днешен не съм попадала на по-добър учител, не само специалист в дисциплината , която ни преподаваше, той беше педагог, философ, истински човек, той ни разбираше , подкрепяше ни, даряваше ни със знанията и опита си, беше от малкото, които гледаха на нас, студентите като на равни, без възрастови и образователни предрасъдъци....., без думи ни казваше толкова много, а не дела направо ни заразяваше със знанията и уменияа си..., та този човек бе Дъновист, и то доста нагоре в учението, ..по-голямо спокойствие и прочувстена съпричастост , не съм срещала... ..и непремиримост, че ние ще проумеем, ще се научим, че се преборим... в конкретния случай с интегралното и диференциално смятане... бяхме като отворена книга пред него, умееше секунди след като бе влезнал в залата, да внесе спокойствие, сигурност, да изгони страха и неувереността, да прикове вниманието ни и предразположи умовете ни.... ...вярвяйте, не еднократно бе поставян в неудобни ситуации, но винаги излизаше с достойнство и не налагаше авторитета на поста, който заемеше, беше доцент-доктор / доколкото си спомням/..., нечовек
Gravatar
Anonymous
2007-04-28_14:50


( izvinqvam se za latinicata ) ani, tova, koeto spodelq6 v posta si kato li4no prejivqvane s tozi 4ovek to4no opisva moje bi ne dobre izrazenoto i tvurde kratko kazano ot men " da po4uvstva6 " ne6tata za koito e govoril Dunov. Duhyt e predi vsi4ko deistva6t, a kato 4ast ot tova deistvane idva i misleneto. Kogato 4etem duhovna literatura, nie, misleiki, prevejdame dumite ot neq sus zna4eniqta, koito sa im nalojeni ot kulturata, ot koqto proizlizame, a 4esto gi natovarvame i sus takiva, nalojeni ot sobstvenoto ni az. Dali ima vuzmojnost dumite, s koito e govoril Dunov, predi 70-100 godini da sa bili natovareni s razli4ni smisli, ot tezi, koito vlagame v tqh dnes? Spored men e tvurde veroqtno. Dobre, kak v takuv slu4ai da se dokosnem do avtenti4niq Dunov, do istinskoto, t.e. do tova koeto toi e propovqdval 4rez [b:3livc5wk]deistviqta i povedenieto si[/b:3livc5wk]? Spored men na4ina za tova e da se dokosnem do hora, koito sledvat negoviq put, ne kato 4etem pisaniq. Praktika, praktika i pak praktika. Tova, koeto dokosva umyt, e ni6to v sravnenie s tova, koeto moje da dokosne su6testvoto. [quote:3livc5wk]та този човек бе Дъновист[/quote:3livc5wk] Ani, dali moje6 da spodeli6 kak ti uzna tova? Toi go kaza taka, ili... ? Bydi vsi4ko, bez da bude6 ni6to; Pravi vsi4ko, bez da pravi6 ni6to ;)
Gravatar
moonwatcher
2007-04-29_10:44


Хаха Гец правилни неща говориш :) Поздрави :)
Gravatar
ani
2007-04-30_06:22


[quote:3quwkn00]Kogato 4etem duhovna literatura, nie, misleiki, prevejdame dumite ot neq sus zna4eniqta, koito sa im nalojeni ot kulturata, ot koqto proizlizame, a 4esto gi natovarvame i sus takiva, nalojeni ot sobstvenoto ni az. [/quote:3quwkn00] подкрепям те! [quote:3quwkn00]Ani, dali moje6 da spodeli6 kak ti uzna tova? Toi go kaza taka, ili... ? [/quote:3quwkn00] ...още поглеждайки този човек за първи път впечатление ти прави особеното му излъчване.... дребен на ръст, с прошарена почти до бяло средно дълга за мъж коса /черта/....брада, дълга.....изключително скромно облекло, което доста често събужда смях у околните...../ пуловер доплитан в продължение на десетилетия, за да се прикрие номалното свиване и спиране от времето, имаше поне 3-4 различни по цвят ластика на ръкавите/.....очила с диоптър поне 9-10..., винаги омазани с тебешир, караше колело-Балканче, което изглеждаще също като от войната 8) ....една от личностите в унито, коята няма как да пропуснеш....за него се носеха митове и легенди, както споменах и по горе не веднъж биваше подлган на доста зевзешки простотии и бъзици..... на лицето на този човек грееше винаги усмивка, такава топлина , прямост не съм срещала у много хора, как предподаваше ли ...бих казала, че и слон можеше да научи да смята.... 8) нечовек наистина...... мисля към втори курс....зимната сесия предстоеше....бяхме се събрали в една семинарна зала извън основния корпус на ПУ....група от хора решавахме заедно задачи и той се появи......влезе при нас в залата... допадна му много ситуацията, в която около 10 тина души стоят и се подготвят усърдно за изпит.....с типичната си прямост и спокойствие ...той поиска дори разрешение дали може да остане да решава задачи с нас.....тогава го попитахме....в началото трудно вадихме думите му...., но на директен въпрос : отговори.... разказва за Рила , езерата, за танците, за Дънов...... ...свидетелка съм и как даде почти цялата си заплата на един уличен акордионист, който редовно свиреше пред ПУ имаше невероятна схема за оценка на знания..., беше един от малкото разработили схема за най - коректно и регулярно проверяване дали си в час с материала... мога да пусна и снимки..., но този човек, правише впечатление, не защото от 100 километра си личеше , че не е част от общото, не защото демонстрираше това ,че е Дъновист..... истински духовен водач ...., а за нас в случая беше най-добрия преподавател..... :oops: