Gravatar
slugware
2011-11-22_19:02
Richard Dawkins - The Magic of Reality

току-що видях че е излязло ей туй нещо [img:31i2nye1]http://kastatic.com/i2/users/907c84ad7ca253eb41739ebd14af795f.jpg[/img:31i2nye1] [url:31i2nye1]http://www.amazon.com/Magic-Reality-Know-Whats-Really/dp/1439192812[/url:31i2nye1] доукинс ми е малко странен тип с неговите преждевременни постулати върху проблеми стоящи отвъд спектъра на човешкия опит, ама има интересни идеи а дано да не е поредното 'how human imagination sees what is not there' ..... :!: :mrgreen: :lol: еми да....не знам кво друго да кажа освен да си пожелая да е интересна (е ... и с мир)
Gravatar
dusmenes
2011-11-22_19:25
Re: Richard Dawkins - The Magic of Reality

:) луд е. обсебен от желанието да докаже отсъствието на всевиждащо същество, определящо поотделно съдбите ни. "Слепият часовникар"...На екрана на съзнанието ми понякога изниква острият, пронизителен, крещящ призив на фона на усмихнати араби в самолет, изравнили ръст с кулите-близнаци. подкрепено от текст " imagine there would be no religion". Сега ме мързи да търся снимката, но е брутална... Та книжката вероятно ще допадне на всички привърженици на Цайтгайст, анархисти, недоволни хипита, разочаровани вярващи, самотни лелки в луксозни къщи, затворени в илюзорната реалност на протестантския си свят, и всякакви други призраци и "социални" групи, търсещи реалността на грешното място, в нейното отражение, в символите. Инак е увлекателно, предполагам, ще се чекне. Все пак, Докинс е първият споменал термина "мем" и означил неговото значение...хитряга ;) Асоциацията със Сатанаил е неизбежна... :lol:
Gravatar
slugware
2011-11-22_20:01
Re: Richard Dawkins - The Magic of Reality

ми не знам... не ме кефи никак острия му стремеж да излива атеистка пропаганда под каквато и да е научно-дискурсивирана форма или удобните за нея мнения... при все тфа в "делюзията Бог" по доста интересен начин разглежда дефектите произтичащи от "вярването в самото вярване"... но пък те, смятам, в контекста на съвременното човечество, все по-малко имат нещо общо с религиозното като преживяване зад учен от такъв ранг стои цяло едно медийно статукво, чиито интерес е по-скоро насочен към религията като "религиозност" демек като социален феномен, а не като религиозното като психеделия, лично преживяване и да де... сеш'се ;> отдавна ми се струва, че пише книжки, подбуден от някаква изследователско-откривателска суета, дето отдавна и е минало времето... ш'си пусна да послушам малко терънс маккена са ... :Д или пък рупърт шелдрейк :D иначе..книжката.....ми има готини картинки...поне
Gravatar
Партилан420
2012-02-12_16:59
Re: Richard Dawkins - The Magic of Reality

да "вярваш" в бог е също толкова фанатично и тъпо, колкото и да "вярваш" в липсата на такъв бог. Докинс само доказва това, с последните си 2 книги тотално ме убеди в теорията ми, 4е всеки Истински творец на някакв етап или а) успява да (по)каже някои важни и неудобни неща и поради това бива (само)убит, заточен и тн.(ако реши, че мемите му са по-важни от гените) б)успява да затрие Съвестта си, да си продаде гъзеца и да почне да бълва дезинформация,(ако реши, 4е гените му са по- важни от мемите) в)успява да усети точния момент и просто да спре да твори и да се оттегли от сцената (и така да съумее да запази и двете) историята е пълна и с трите вида примери. Докинс явно самия не си вярва на всичко, дето го е написал, особено в последно време, но определено печели доста добре от това. Джоан Роулинг за възрастни интелигенти :lol: 4екай да позная, книгата сигурно е поне 1000 страници и сигурно струва между 20 и 25 $ ??? Ресто, и за без пари да ми я дават няма да ми стигне търпенитета да я изкарам докрая.